Reduir les quotes per tenir treballadors més formats

www.andorradifusio.ad

Treballadors més formats, amb millors condicions laborals per garantir un millor servei als turistes. Aquests seran els paràmetres que regiran les quotes a partir d'ara. Conxita Marsol ha avançat que progressivament se sacrificarà el nombre de treballadors en benefici de la professionalitat.

El Govern aprovarà 900 permisos en la quota general, que es podrà incrementar en un 30% en funció de les necessitats. Això, a banda de la quota d'estiu. Així ho ha comunicat aquest dijous a patronal i sindicats en el marc de la reunió del Consell econòmic i social. Això sí, Marsol ha deixat clar que el camí ha de ser acotar el nombre de permisos en benefici de la qualitat. Treballadors amb bona formació i professionalitat, amb sous adequats que garanteixin un servei òptim.

"Hem manifestat la nostra voluntat de limitar les quotes. Entenem que s'ha de fidelitzar les persones. Que tinguin un nivell uns salaris correctes..... la voluntat és aquesta de millorar la qualitat, millorar el servei."

Conxita Marsol, ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge

La CEA havia demanat incrementar la quota aprovada per integrar entre 55 i 70 treballadors que provenien de la quota d'hivern que, per diversos motius, no han pogut fer el tràmit. Argumenten que es tractava de treballadors amb perfils tècnics que ja estaven instal·lats al país i que són difícils de substituir. El president de la CEA, Gerard Cadena, explica que eren professions com ara "un pastisser, un cuiner, un cap de sala que ja el tenien aquí i havien trobat i que donaven resposta i ara es troben que no els poden renovar."

La demanda, que també disposava del suport dels sindicats, no ha estat finalment acceptada per la ministra, que considera que amb la quota general aprovada serà suficient per cobrir les necessitats. "Fins i tot la quota general que hi havia no està exhaurida."

El Consell econòmic i social es tornarà a reunir a final de maig. Serà llavors quan es determinin les condicions de la quota d'estiu.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

Acusen d'homicidi per imprudència greu el conductor d'un accident mortal el 2015 Ginestà reprograma el concert de divendres pel 23 de maig